Interview van Arnold en Marion

Vraag 1: Wanneer en hoe kwam je er achter dat je zo geweldig kan zingen?

Antwoord Rob: Dat zijn andere mensen geweest die mij daar op attent maakte, dat is echt niet iets dat ik zelf vind, maar het zijn vooral mensen zoals jullie waar ik graag voor zing, vooral Arnold die nog wel eens regelmatig op een optreden een traantje wil laten vloeien dat doet me goed en zo kom ik er achter dat er toch iets moet zijn.

Vraag 2: Vanaf welke leeftijd wilde je al artiest/zanger worden?

Antwoord Rob: Ik denk dat ik zo een 19 jaar was ofzo dat mijn moeder me inschreef voor mijn eerste talentenjacht in Kampen, ik kan je vertellen als ik daar de beelden van terug zie dat ik er helemaal niets van begrijp dat ze dat ooit heeft gedaan hahahahahha, maar goed, ja het is iets waar ik in gerold ben door de jaren heen, dus het was niet gelijk zo van ik wil dat worden, je moet er wel een beetje gek voor zijn hahahha. 

Vraag 3: Zijn er nog meer muzikale talenten in de familie? (broers, ouders, ooms, tantes, enz. enz.)

Antwoord Rob: Gewoon die een beetje zingen voor de gein die zijn er wel ja, één die daar ook bij uitschoot was mijn oom Ton, hij is er helaas niet meer, maar die heeft ooit bij zijn moeder thuis in de badkamer staan zingen, iemand van een platenmaatschappij hoorde dat en bood hem een contract aan, maar hij is er nooit op ingegaan.

Vraag 4: Hoe ben je uiteindelijk ontdekt?

Antwoord Rob: Ja mijn moeder is daar de schuldige van, die schreef me zonder dat ik het wist in voor die talentenjacht, overal waar we kwamen moest ze het over me hebben, zo is het balletje gaan rollen.( Of liever gezegd zo ben ik gaan rollen.)

Vraag 5:  Je eerste single is door niemand minder dan André Hazes aan je uitgereikt, hoe ben je met hem in contact gekomen? Met andere woorden hoe heb je dat geflikt?

Antwoord Rob: Ja die kwam uit in 1986, ja André reikte de singel uit, ik zong al een paar jaar zijn nummers en de mensen om mij heen wisten natuurlijk dat ik gek was op André, dus het zijn de mensen om mij heen die dat toen regelde, ik vond het die dag leuker om André te zien dan mijn single hahahaha, maar dat gevoel kennen jullie gelukkig ook.

Vraag 6: Ook werk je regelmatig met de geluidsman van André, hoe ervaar je dat?

Antwoord Rob: Dat is iets heel aparts, André is als een rode draad door mijn leven gegaan, en nog. Kijk ik doe natuurlijk nu nog op optredens ook altijd weer een aantal nummers van André en ja ik heb ook regelmatig mensen om mij heen die ook in André zijn leven voorkwamen, maar Henk dat is een heel apart geval, dat is de enige die 25 jaar rondom André heen liep, dus die hebben echt lief en leed gedeeld met elkaar. Ik vind het altijd weer erg leuk om die verhalen van hem en André terug te horen. 

Vraag 7: Je hebt een grote hit gehad met het nummer 'Meisjes'? Je was heel veel te zien op TV. Hoe heb je die periode ervaren?

Antwoord Rob: Dat was echt geweldig, zo groen als gras was ik, ik wist van toeten noch blazen, dan kom je zo ineens  echt in die wereld terecht, dat was wel wennen. Helaas zit dit vak zo in elkaar dat er niet veel collega's zijn die je helpen, dus daar kun je niet echt op terug vallen, je leert het door de jaren heen en ik zie je volgende vraag al, in die vraag kom ik er weer over terug. 

Vraag 8: Hoe is het in Godsnaam mogelijk dat je niet aan de top bent gebleven?

Antwoord Rob: Wat ik al zei, ik had niet iemand die zei doe het zo of zo, dus heel veel dingen die je niet doet of wel doet, moet jezelf in een heel snel tempo leren, nou daar was ik in die tijd of te vroeg of te laat mee, dus is het niet zo dat ik aan de top stond, maar de plaats op de ladder die ik had beviel me wel, maar ik had die kruiwagen niet echt. (Maar daardoor ben ik ook niet zo hard gevallen hhahahahhahahha.) 

Vraag 9:  Wat vind je van Dries Roelvink?

Antwoord Rob: Tja uuuuuuuuhhhhhhh hahahahha, oke, mensen uit mijn omgeving weten dat al, ik ben totaal geen fan van Dries (die vraag moest een keer komen hahhahahah) ik vind het een zelf ingenomen kwal, kijk ik zeg hem als ik hem zie wel netjes gedag, maar ja, ik hou niet zo van mensen die met hun ellebogen werken en je kan geen blad openslaan of hij staat er weer in met zijn poffertjesporem. Nou genoeg zo, ja laten we het zo houden, anders komt het niet goed hahahahahhahahhaha. 

Vraag 10: Wat zou je doen als je een miljoen zou winnen?

Antwoord Rob: Oeeeii, ja dat is niet eens zo makkelijk om daar gelijk antwoord op te geven, ik denk dat ik samen met Danielle naar Spanje ga om daar eens 14 dagen de tijd te nemen om daar over na te denken. 


Vraag 11:  En als je 'm in een plastic zak zou vinden in een park?

Antwoord Rob: Kijk, ik heb me voorgenomen om echt eerlijk de vragen te doen, dus moet ik deze ook doen weet je wat ik zou doen, ik zou om mee heen kijken, heel voorzichtig die plastic zak ik mijn binnenzak stoppen, naar huis gaan en samen met Danielle naar Spanje gaan om daar eens 14 dagen na te gaan denken wat we ermee gaan doen. (MAAR IK HOU HET WEL GNAGNAGNA.)

Vraag 12:  Je bent een echte dierenvriend. Je waagt je eigen leven om een dier te redden. Waar komt dit vandaan?

Antwoord Rob: Ja ik ben heel gek met dieren, ik kan er dan ook echt niet tegen als mensen dieren pijn doen, geloof me, als ik het zie kan ik iemand echt iets aandoen, die gozer die nu levenslang heeft voor het mishandelen van al die dieren moeten ze in de gevangenis ook nog een lesje leren, net zoals ze dat doen met mensen die niet met hun takken van kleine kinderen af kunnen blijven, afhakken die handen. Ja bij mij in de familie zijn ze zo, daar komt het denk ik dan ook vandaan.

Vraag 13: Hoe heb jij je vrouw leren kennen?

Antwoord Rob: Wat denk je, op de kermis natuurlijk hahhahahhahahahhahahhahahhahahhahahaa. Nee hoor hahahhaha, ik moest in 1988 een optreden doen in de Vijverhut in Callantsoog, daar was het waar ik mijn schatje leerde kennen. (Was ik maar naar Zeeland gegaan die dag hahahhaha.)

Vraag 14: Heb jij je eigen gebit nog?

Antwoord Rob: Helaas zijn jullie van die mensen die echt alles tegen je gebruiken hahahaha, ja ik heb mijn eigen gebit nog, behalve mijn voortand die is van porselein. Grrrrrrrrrrrrr

Vraag 15:  Ben jij sportief?

Antwoord Rob: Jaaaaaaaaaaaaaaaaa, ik kijk heel veel naar sport, ik doe aan kickdammen en ik ken karate en nog 7 andere chinese woorden, genoeg sportief?? Nee ik ben helaas niet zo sportief, maar ik had wel gedacht dat jullie dat aan mijn bouw hadden gezien, of blijven jullie me pesten hahahahahahhah. 

Vraag 16: Wat is jouw dierbaarste bezit? (We bedoelen niet je vrouw want dat is geen bezit)

Antwoord Rob: Ik ben niet zo een mens die zich heel erg aan spullen of geld hecht, een dierbaar bezit schaar ik daarom echt wel in een mens, want als iemand heel dicht bij je staat mag je gerust zonder dat je daar een persoonlijk bezit van maakt, gerust een bezit van maken (snap ik het zelf nu nog hahahha) dus ja geloof me dat is Danielle. Nee ik zou het verder niet weten.   

Vraag 17: Draag je wel eens een stropdas?

Antwoord Rob: Nee. (Kortste antwoord ooit.)

Vraag 18: Voor welk televisieprogramma blijf je thuis?

Antwoord Rob: Eigenlijk voor niet één, ik heb een dvd-recorder hahahhah, ik ben wel gek van tv kijken, maar blijf er dus niet voor thuis, een hele goede film mag ik wel graag kijken.

Vraag 19:  Voor wat kunnen we je wakker maken s'nachts?

Antwoord Rob: Je denkt zeker dat ik van de commode ben gevallen, bij jullie wordt alles tegen me gebruikt ooit een keer, dan zal ik dat nu gaan vertellen hahahahahha. Nee oke, voor kreeft, voor shusi, om te vertellen dat me schoonmoeder naar China gaat verhuizen, voor een feestje, het liefst één waar ik vele kado's krijg. 

Vraag 20:  Welk beroep zou je hebben als je géén zanger was?

Antwoord Rob: Ik zou het niet weten, echt niet, maar het moet wel iets zijn dat ik buiten kan doen, want ik hou niet zo van dingen waarbij ik wordt opgesloten, misschien iets met dieren, dat lijkt me wel heel leuk. 


Vraag 21: Is het echt al 40 jaar geleden....??

Antwoord Rob: Dit is zeker die bonusvraag voor als ik vraag 9 niet zou doen hahahahha, ja het is 40 jaar geleden, zie je zelfs met de laatste vraag weten jullie me nog te raken hahahhahhaha, geloof me, ik blijf op mijn hoede, voor ik het weet staat er weer een nep Zorn in mijn tuin te zingen hahahahaha.

Arnold en Marion bedankt.

www.andrehazesfan.nl