Hierbij het winnende interview van: Rob de Vriese


Vraag 1) Rob je hebt een prachtig eerbetoon geschreven en gemaakt voor André Hazes, Rachel heeft naar wat ik zie bijna overal commentaar op, nu op 30-06-2006 komt er vanuit www.andrehazesfan.nl een groot herdenkingsconcert hoe en wat denk jij daar over???? 

Antwoord Rob:
Tja Rachel, een heel apart verhaal, volgens Rachel doet iedereen die wat wil doen ten goede aan de nagedachtenis van André het niet goed. Ze beschuldigd vrijwel iedereen er van lijkenpikker te zijn. Ik heb naar mijn mening en naar de mening van heel veel fans van André een heel mooi eerbetoon gemaakt en met heel mijn hart. Op 30-06-2006 dan mag ik dit nummer brengen in de Pepsi-Stage, waar ik echt met al mijn gevoel voor André het nummer ten gehore zal brengen, daar ben ik trots op. Ik wil dan ook bij deze gebruik maken van de mogelijkheid Arnold en Marion van
www.andrehazesfan.nl
hartelijk daarvoor te bedanken dat ik op deze manier toch mijn gevoel kan uiten. 

Vraag 2) Rob je vertrekt voor 1 maand naar een onbewoond eiland en je mag maar 3 dingen meenemen. Wat neem je dan mee??

Antwoord Rob:
Ik zou heel graag willen beginnen dat ik zeker mijn schoonmoeder thuis laat hahahah. Tja wat zou ik meenemen, het is voor een maand, het eerste wat er in me op komt is natuurlijk Daniëlle, als tweede zou ik meenemen een huis met alles er op en er aan en als derde, tja het is maar voor een maand dus een mooie speedboot. GNA GNA GNA. Nee zonder dolle, 1 zou echt Danielle zijn, 2 zou zijn visspullen, dus spullen om te kunnen vissen en 3, misschien raar, maar dat komt omdat het maar voor een maandje is, dat zou zijn een radio. (Want ik wil weten hoe het regent bij jullie en hoe lang jullie in de file staan hahahhahah.)  


Vraag 3) Big Brother is op zoek naar bekende Nederlanders om voor 2 weken in zijn huis te wonen en hij nodigt u uit! Ga je meedoen of blijf je lekker thuis????

Antwoord Rob:
Het is helaas niet anders, maar ik ben geen bekende Nederlander, maar oké stel dat het zo zou zijn, ik zou zoals ik er nu over denk wel meedoen, als het maar wel leuk wordt, het moet dus geen saaie bedoeling worden, dus neem ik ook nog een paar collega's mee. Onder andere Frank van Etten, Renee de Haan, Ed Nieman, Paula Snoeren en Nico Landers,  dat wordt lachen hahahahhahah. 


Vraag 4) Het is zover! Nederland doet mee aan het Eurosongfestival, maar plots valt de Nederlandse kandidaat ziek en ze zoeken hals over kop een andere kandidaat. Ze contacteren jou om Nederland te vertegenwoordigen op het songfestival, helaas moet het met het vliegtuig gebeuren want de tijd dringt! Ga je Nederland vertegenwoordigen of bel je een collega voor die klus????

Antwoord Rob:
Ten eerste zou ik denk ik niet mee willen doen met het Eurosongfestival, als ik zie wat daar wint en wat er weggestuurd wordt zou ik er voor bedanken. Ten tweede zou ik niet gaan omdat ik tweede keus zou zijn, dan is er inderdaad nog een heel groot probleem en dat is het vliegtuig, ik ben echt heel bang in het vliegtuig, één ding staat echt vast, zonder Danielle zou ik niet meer vliegen, dus ik zou,  als ik het al zou doen, alleen doen als Danielle mee kan.


Vraag 5) Zoals je weet heeft Andre Hazes honderden prachtige nr's gemaakt! Welke song van Andre Hazes is de mooiste voor jou Rob en waarom?? 

Antwoord Rob:
Ja dat is heel moeilijk, kijk er zijn zoveel nummers heel mooi van André, mooi vind ik er vele, maar waar ik wat mee heb van jongs af aan, is het nummer "De nacht is mijn leven" ja waarom, gewoon omdat ik liever de nachten heb, de rust, ik vind het overdag te druk, iedereen is met zichzelf bezig en je kan eigenlijk bijna overdag niet meer zonder ruzie op de snelweg van Haarlem naar Utrecht rijden, de dag geeft stress. Verder vind ik echt zoveel nummers van André goed, zo vind ik het nummer "Hoe ben ik hier terecht gekomen" en "Bloed Zweet en Tranen" ook helemaal te gek. Tja het is heel moeilijk kiezen als iemand zoveel moois achter heeft gelaten.


Vraag 6) Rob welk gevoel gaat er door je heen als je op het podium staat te zingen en je merkt dat het publiek intens geniet van je optreden? Beschrijf het gevoel.

Antwoord Rob:
Dat is echt heel moeilijk te beschrijven, dat moet je zelf meemaken en dan nog zal het anders zijn dan mijn gevoel, maar het verschild echt per optreden, als ik heel goed van stem ben voel ik me of ik alles aan kan en dat merk je dan ook wel, dan zie je het aan mijn kop en de bekken die ik trek hahahahhaha, ik kan dan zelfs wat arrogant overkomen, maar geloof me het is meer trots, zo van kijk wat ik er even uitgooi. Maar ik voel me natuurlijk ook wel eens niet lekker en dat kan je dan ook zien. Als ik mensen dus zie genieten, ja dan doet me dat heel erg goed, ik zie regelmatig mensen helemaal in zichzelf gekeerd luisteren, een pracht gezicht.


Vraag 7) Soms stel ik mij de vraag Rob, hoe krijg je het voor elkaar om al die verschillende liedjes en teksten te onthouden! Leer je die liedjes dan van buiten of is het een gave. Hoe speel je het voor elkaar om zoveel nr's te kennen?????

Antwoord Rob:
Heel veel liedjes zitten er gelijk in als ik ze hoor, maar ik heb ook heel veel liedjes die ik echt heel vaak moet horen en dan nog raak ik onder het zingen nog wel eens de tekst kwijt, mensen die mij vaak hebben gezien weten dat ik dan gewoon door ga met een andere tekst, of ik maak er gein van. Vraag 8) Er komt een nieuwe singel uit van jou Rob, nu wil de platenmaatschappij opeens een videoclip opnemen met jou voor TV Oranje en ze hebben figuranten nodig. Wat doe je? Je stelt voor om met de harde kern van je fans die clip op te nemen of je neemt alleen het zang gedeelte voor jou rekening en laat de rest over aan de platenmaatschappij????

Antwoord Rob:
Als dat zich voor zou doen dan zou ik natuurlijk als die clip gemaakt moet worden kiezen om dat te doen met de fans, dit is wel een hele makkelijke vraag Rob hahahha, je maakt het me wel makkelijk hoor. P.S. Ik zou toch niet goed bij mijn hoofd zijn als ik jou niet zou vragen, ik zie je in mijn gedachten al paaldansen op mijn videoclip hahahha. En ja, dan hebben we ook nog het bussie dat regelmatig met 12 man op een optreden komt, je hebt het zelf een aantal keren gezien, en dan Arnold, Marion, Layla, Amel, noem ze maar op Arno, Willy, Gerrit, nou zomaar even een kleine greep, die gasten zou ik echt niet willen missen als ik dan een clip moet maken, ja dan echt met de fans. 


Vraag 9) Een goede vriend van jou heeft kanker. Nu blijkt plots dat hij beendermerg nodig heeft en dat jij de geschikte persoon bent.. Wat doe je? Je helpt meezoeken naar een andere persoon voor beendermerg of je ondergaat in de kliniek die pijnlijke behandeling??? 

Antwoord  Rob:
Ik zou nu wel een hele grote eikel zijn als ik zeg ik doe het niet, maar ik kan me gerust wel redenen bedenken dat mensen dat niet doen, het kan namelijk zo zijn dat je er heel bang voor bent en het gewoon niet zou durven. Als het echt een goede vriend van me zou zijn zou ik daar niet over na hoeven te denken, want ik ben er totaal niet bang voor, ik zou het dus doen. Eigenlijk wel raar, want als ik dood ga, dan heb ik nooit een donor codicil in durven vullen, inmiddels zeg ik nu dat na mijn dood Danielle mag kiezen of dat wel of niet gebeurt, en Danielle is er niet tegen. 


Vraag 10) Als je nu de kans zou krijgen om je leven opnieuw te beginnen, zou je het dan anders doen of doe je net hetzelfde en waarom???

Antwoord Rob:
Ja ik zou het anders doen ja, ik zie nu achteraf mijn fouten die ik heb gemaakt en hoewel deze erbij horen zou ik het toch met vele dingen anders willen doen, gewoon ook omdat vele fouten heel dom en stom waren. Maar, ik heb natuurlijk ook heel, heel, heel veel gekke en leuke dingen meegemaakt en ik ben pas 40, dus er moet hoop ik nog een hoop komen. Verder heb ik echt wel een heel fijn leven hoor hahahahahah, dus geen geklaag heb ik, ja ook net als iedereen best wel eens problemen, maar dat komt omdat ik ook maar een mens ben.  


Vraag 11) Een homoblad wilt een interview met je maken met een paar pikante foto's tegen een hele mooie vergoeding! Wat doe je?? Je neemt de uitdaging aan of je slaat op de vlucht????

Antwoord Rob:
HAHAHHAHAHHAHHAHAHAHHA, he he eindelijk even lachen, wat een lol, hahahahhhahaha. Nee ik zou het interview graag geven voor een homoblad, maar met mijn figuur pikante foto's maken, nee. Maar als ik een strak en goed lijf zou hebben, ja dan zou ik het misschien doen, maar helaas leent mijn lichaam zich daar niet voor, wel een leuke vraag trouwens. Maar op de vlucht slaan, nee dat doe ik zeker niet. 


Vraag 12) Wat vind je van onze maatschappij en wat moet er volgens jou veranderen? 

Antwoord Rob:
Heb je een uurtje, ik vind de maatschappij kei en kei hard, ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik te snel agressief ben en ook vaak om niets, gewoon omdat we niets anders zien om ons heen. Ik weet niet echt wat we daar aan zouden moeten veranderen, volgens mij is dat al te laat.  Ik heb van heel dichtbij meegemaakt hoe er gestraft wordt en  dat is een lachertje, zelfs de man waar het om ging die gestraft werd riep in de rechtszaal dat hij weer naar Duckstad ging toen hij voor een paar maanden het gevang in moest, Dus naar mijn mening kloppen de straffen niet echt en dat zou denk ik moeten veranderen. Ik zou voor sommige dingen veel en dan ook veel harder straffen, maar geloof me voor vele dingen ook weer minder.  


Vraag 13) Op een optreden beginnen ze plots met tomaten te gooien. Wat doe je Rob?? Je zingt rustig verder, of je stopt met zingen, of gooi je de tomaten terug, of eet je ze gewoon op, of vraag je om nog prei en uien te gooien om soep te maken???

Antwoord Rob:
Hahhahahhaahha ik heb wel eens meegemaakt dat er plots een potje bier langs mijn oren vloog, ik heb toen gezegd: jongens ik drink m liever op hoor. En gelukkig werd dat goed ontvangen en kreeg ik inderdaad van een aantal jongens een biertje op de normale manier, maar om nu ook nog om een prei te vragen en uien, nee mij niet gezien hahhahahaha, ik maak thuis wel soep, want soep zonder gehaktballetjes is geen soep hé hahaahha.


Vraag 14) Wat is je lievelings gerecht???

Antwoord  Rob:
Oeiiii ja moeilijk, ik lust eigenlijk alles, maar ik ben helemaal gek van sushi, gamba's, kreeft, ijsselmeeraal, gerookte zalmmoot en vlees, ik ben ook echt een vleesmens, gek op vis en vlees, ook macaroni, spaghetti, zuurkool, spruitjes, lof, asperges, spinazie, ooooooooo heerlijk. 


Vraag 15) Geloof jij in de eeuwige liefde zonder ontrouw????

Antwoord Rob:
Laat ik dit vast zeggen, ik ben geen heilig boontje en dat weet Danielle van me. Wel is het zo, ik ben bij andere relaties die ik gehad heb regelmatig vreemd geweest, zoals ze dat noemen. (Ik noemde het anders, ik stelde me altijd voor, dus ging ik niet vreemd naar mijn mening hahahaha.) Maar ik kan je vertellen dat er niets is dat Danielle niet weet, dus in die zin, ja daar geloof ik in.


Vraag16) Wat is volgens jou de beste uitvinding van de eeuw en waarom??

Antwoord Rob:
De Donald Duck, want die lees ik iedere week hahahahaha. Nee ja daar zijn er eigenlijk ook zoveel van, ik vindt de telefoon een goede, de gloeilamp, het condoom. En ook al ben ik er vreselijk bang voor, blijft het vliegtuig toch wel nummer 1. Vraag 17) Je bent op vakantie in Spanje en in het hotel is een zangwedstrijd kareoke, er zijn wel 1000 kijklustigen en er is niemand die jou kent. Doe je mee voor de gein of blijf je rustig meegenieten???

Antwoord Rob:
Hahahahaha ik heb hier in Nederland zoiets meegemaakt, toen had ik me ingeschreven als Harry uit Rotterdam, het leukste was dat ik als Harry uit Rotterdam een liedje kon zingen van Rob Zorn hahaha. Ik kan je voluit vertellen, ik doe mee en ga er ook als een gek tegenaan, maar wel echt voor de aardigheid. 


Vraag 18) Welk optreden is jouw het meest bijgebleven en waarom??

Antwoord  Rob:
Dat is als ik er over nadenk toch het optreden geweest dat ik deed op de verjaardag van André Hazes, in de Plashoeve in Vinkeveen. Ja waarom, ik denk dat dat niet eens nodig is om uit te leggen, enkel en alleen al omdat André me zelf gevraagd had daarvoor. En verder staan er nog vele optredens me bij.  Vraag 19) Draaien ze volgens jou genoeg Nederlandstalige muziek op de radio
of op TV ???

Antwoord Rob:
Ik zie en hoor de laatste paar jaren toch wel regelmatig het Nederlandstalige lied voorbij komen op de radio en TV. Natuurlijk kan het altijd meer, gelukkig hebben we altijd heel veel steun aan de piraten en de regionale zenders. Op het internet zijn er gelukkig ook heel veel te vinden die het Nederlandse lied heel hoog houden en ik vind dat de Tros wel veel doet aan het Nederlandstalige lied, waar ik in het verleden ook regelmatig te gast ben geweest.


Vraag 20) Wat mogen we zoal in de toekomst verwachten van de zanger Rob Zorn op muzikaal gebied???

Antwoordt Rob:
Wat er in de toekomst gebeuren gaat weet ik zelf nog niet eens, maar ik kan je wel vertellen wat ik hoop, ik hoop dat er een platenmaatschappij komt die zegt met jou zie ik het zitten en we gaan er keihard tegenaan, dan hoop ik nog vele albums te kunnen maken en dat we eens in de zoveel tijd een leuke hit hebben.


Zo Rob bedankt voor het interview en nog veel succes met je verdere carrière. 

Groetjes Rob de Vriese.

Ik vond het echt heel erg leuk om op deze manier een interview te maken en op mijn site te zetten, ik vond het zo leuk dat ik besloten heb buiten de winnaar om nog 4 interviews uit te zoeken en die ook te beantwoorden, die kunt u dus binnenkort ook verwachten op mijn site, want er zijn nog leuke en aparte interviews bij. Rob de Vriese jij van harte met jou gewonnen interview. Ik hoop dat jullie plezier hebben aan het interview. En mochten jullie nog leuke ideeën hebben voor op mijn site, laat het me dan alstublieft weten.

Rob de Vriese bedankt.